KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

WRZESIEŃ 2020

 

Zebrania informacyjne w grupach

08.09 godz.17:00 gr. I i II
09.09 godz.17:00 gr. III i IV

15.09 Międzynarodowy Dzień Kropki - święto kreatywności i odwagi 

21.09 Dzień Przedszkolaka

23.09 Pożegnanie lata, powitanie jesieni  - z piosenką, tańcem i humorem

29.09  "Eko - torba" plastyczne warsztaty ekologiczne dla dzieci z gr. III i IV

30.09 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - "Owady"  - grupy III i IV 

 

 

PAŹDZIERNIK 2020

 

14.10 Dzień Edukacji Narodowej

20.10 Dzień Kucharza 

21.10 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - " Dendrologiczni Detektywi" - grupy III i IV
 
28- 29.10  Przyrodnicze spotkanie z alpakami - z cyklu "Poznajemy zwierzęta" -  gr. I, II, III, IV

30.10 Zabawy pod hasłem „Poznajmy się” dla Kociaków  i Krasnali

 

LISTOPAD 2020

 

02 - 13. 11 Konkurs Literacki "Wierszyki na Dzień Matematyki" 
                  - konkurs wewnętrzny dla dzieci uczęszczających do Przedszkola 16
                    oraz ich rodziców i członków rodziny

10.11 Obchody Święta Odzyskania Niepodległości

20.11 Obchody Ogólnopolskiego Dnia Praw Dziecka 

23.11 Dzień Matematyki - rozstrzygnięcie konkursu literackiego oraz zabawy matematyczne w grupach

25.11 Obchody Światowego Dnia Pluszowego  Misia

25.11 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja -" Zimowiska małych zwierząt" - grupy III i IV 

30.11 Zabawy Andrzejkowe

 

 

 GRUDZIEŃ 2020

 

07.12 Spotkanie z Małym Mikołajem - fotograf wykona dzieciom pamiątkowe zdjęcia

14-18.12 KIERMASZ BOŻONARODZENIOWY
18.12 Spotkanie z Dużym Mikołajem

21.12 Nagrania świątecznych występów dzieci z grup I - IV

21.12 Pasowanie Kociaka na Przedszkolaka - nagranie uroczystości


  

 STYCZEŃ 2021

11.01 "Ząbki bez plombki" - zajęcia on - line ze studentami Polskiego Towarzystwa Studentów Stomatologii

13.01 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja -  " Ptaki zimą"  - grupy III i IV 

21.01 Dzień Babci i Dziadka - od godz.11:20 planowane są nagrania występów dzieci z grup I - IV

27.01 BAL KARNAWAŁOWY - bal odbędzie się z podziałem na grupy 

 

LUTY 2021

 

Informacje śródroczne dla rodziców grup: 
Kociaki, Krasnale, Smerfy, Ekoludki - przesłanie drogą elektroniczną

15.02  Walentynki w przedszkolu

17.02 "Kocia zabawa" - Międzynarodowy Dzień Kota

24.02 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - " Tropiciele"  - grupy III i IV

26.02 Międzynarodowy Dzień Dinozaura - zajęcia w grupach
26.02 Udział dzieci z gr. IV Ekoludki w Konkursie plastycznym  "Moja wymarzona szkoła"

 

MARZEC 2021

 

19.03 Powitanie wiosny –działania w grupach
          oraz spektakl pt. "Marzanna" w wykonaniu dzieci z gr. III Smerfy

24.03 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - " Woda wokół nas" - grupy III i IV 

29.03 - 2.04 KIERMASZ WIELKANOCNY

30.03 "Wielkanocne życzenia dla Bohatera" - udział dzieci z gr. III i IV
            oraz chętnych dzieci z młodszych grup w działaniach Akcji Lwie Serce


 

KWIECIEŃ 2021

 

 

21.04 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - " Sensoryczny świat roślin - smak" 
- grupy I, II, III, IV             

30.04. XV jubileuszowa edycja Warszawskiego Turnieju Tańca „Tańczące Brzdące”
"Na góralską nutę" - 
udział dzieci z gr. III Smerfy i gr. IV Ekoludki - nagranie występów
    

 

MAJ 2021


19.05 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - "Sensoryczny świat roślin - zapach
- grupy I, II, III, IV

20.05 Nagranie występów dzieci z okazji Dnia Mamy i Taty 

26.05 Dzień Mamy i Taty - wysłanie nagrań do rodziców, niespodzianki od dzieci

 

CZERWIEC 2021

 

01 - 18.06 "Z pomysłu mamy, taty i dziecka "- sensoryczne instrumenty ogrodowe

01.06 Dzień Dziecka  - olimpiada sportowa
09.06 Warsztaty przyrodnicze Polna Edukacja - " Sensoryczny świat roślin - wzrok" 
- grupy I, II, III, IV
 
07,10,11.06 "Bezpieczny Przedszkolak" - cykl spotkań dotyczących bezpieczeństwa

17.06 godz.15:30 Uroczystość zakończenia edukacji przedszkolnej Ekoludków 
- uroczystość w ogrodzie przedszkolnym z udziałem rodziców

25.06 Finał III edycji konkursu „Śródmiejska Oświata w Kwiatach i Rabatach”