KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

W naszym Przedszkolu

 

+ Wykorzystujemy twórcze metody pracy, które wspierają i rozwijają aktywność dzieci - Ruch Rozwijający W. Sherborne, Pedagogika Zabawy, Metoda C. Orffa, Kodowanie na dywanie,   Metoda Aktywnego Słuchania Muzyki Batti Strauss oraz metody aktywizujące rozwój dziecka: np. "burza mózgów", "metoda projektów", "drama", "gry planszowe",
"Dziecięca matematyka" E.Gruszczyk - Kolczyńskiej i E. Zielińskiej.

+ Realizujemy Programy Edukacji Przedszkolnej zatwierdzone przez MEN oraz wykorzystujemy własne programy autorskie o szerokiej gamie tematycznej, wdrażamy także programy   innowacyjne, włączając się corocznie do programu WIE (Warszawskie Inicjatywy Edukacyjne).

+ Modyfikujemy treści programowe dostosowując je do indywidualnych potrzeb i możliwości poszczególnych dzieci.

+ Realizujemy założenia programu Wczesnego Wspomagania Rozwoju Dziecka, wspieramy również rodziny w wychowaniu dzieci. 

+ Tworzymy atrakcyjne kąciki zainteresowań, dając dzieciom możliwość wyboru zadań i form aktywności. 

+ Redagujemy i wydajemy gazetkę przedszkolną "Dobry Duszek". 

+ Organizujemy różnorodne imprezy i uroczystości z udziałem rodziców np. pasowanie Kociaka na Przedszkolaka, pożegnanie i powitanie pór roku, spotkania świąteczne , Dzień Babci
i Dziadka, Dzień Mamy i Taty, Dzień Dziecka, piknik rodzinny, pożegnanie Sześciolatków jak również spotkania z osobami wykonującymi ciekawe zawody (preorientacja zawodowa)
Organizujemy wyjazdy na spotkania z przyrodą , a także udział w spektaklach teatralnych (na terenie przedszkola i w teatrach Guliwer, Lalka).



Zapewniamy dzieciom:

+ przyjazną atmosferę
+ dobrą adaptację w nowych warunkach
+ bardzo dobre warunki pobytu w przedszkolu i wysoko wykwalifikowaną kadrę pedagogiczną dbającą o ich prawidłowy rozwój
+ otwarty styl pracy nauczycieli
+ bogate zaplecze pomocy dydaktycznych i zabawek
+ nowoczesne metody pracy
+ otwartość na wszystkie propozycje, pomysły, rozwiązania służące dobru dzieci

W oparciu o program "Chromoterapia" zadbaliśmy o odpowiednią gamę kolorów, które mają pozytywny wpływ na samopoczucie dzieci przebywajacych w naszym przedszkolu.


O dobry rozwój naszych dzieci dbają:

I. Wysoko wykwalifikowana kadra pedagogów


II. Specjaliści 

- psycholog
- logopeda

Pracujący wg Programu Wczesnego Wspomagania Rozwoju Dziecka, w ramach którego powstał biuletyn dla rodziców "Program wspierający rodziców w doskonaleniu umiejętności wychowawczych i opiekuńczych" oraz prowadzone są zajęcia warsztatowe dla rodziców.


III. Instruktorzy

+ Umuzykalnienia i tańca

+ Lektor języka angielskiego
(zajęcia odbywają się we wszystkich grupach)

+ Teatr - w ramach promocji placówki organizowane są zajęcia teatralne rozszerzające zakres twórczej aktywności dzieci i rodziców.


Od roku 2005 jesteśmy organizatorami Warszawskiego Turnieju Tańczące "Tańczące Brzdące ".
Corocznie organizujemy Konkurs "Śródmiejska Oświata w Kwiatach i Rabatach".