KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Hymn

 

 Hymn "Zaczarowanego Zakątka"

   

   Słowa: Marta Koć - Januchta
MuzykaTomasz Januchta

    I.  Szary mur, plotek, brama
    Pani w fartuch ubrana
                         Każdy myśli: normalne przedszkole
       Tylko ja wiem na pewno 
      Moja pani jest królewną
                 Każdy kąt jest tu zaczarowany

Ref:            W samym centrum Warszawy
     Ozdobiony kwiatami
     Stoi nasz drugi dom
             Pył w powietrzu migocze
                Kot przechodzi pod płotem
                 Pachnie wokół kamienicami


II.    Dużo szczęścia ma dziecko
 Kiedy mieszka w stolicy
         Tu historia się czai za rogiem
        Temu miejscu zawdzięczam
         Mnóstwo zabaw i szczęścia
           I to, jakim jestem człowiekiem

Ref:             W samym centrum Warszawy
     Ozdobiony kwiatami
     Stoi nasz drugi dom
            Pył w powietrzu migocze
                Kot przechodzi pod płotem
                 Pachnie wokół kamienicami

   
Rok powstania 2005